Εικαστική Κριτική από τον συγγραφέα Γρηγόρη Διπλάρη

Παρατηρώντας, ταξιδιώτης του ονείρου, τους πίνακες της Κορίννας, ο θεατής βρίσκεται ξαφνικά στον Απειρόκοσμο· στο χάος που μας τυλίγει, άλλοτε εφιαλτικά και άλλοτε με παιχνιδιάρικη διάθεση και που σημαδεύεται από τις ασύμμετρες αλλά ρωμαλέες πινελιές της ζωγράφου. Πινελιές που θα μπορούσαν να είναι ξαφνικοί μετεωρίτες όταν η ονειρική περιστροφή της γης και οι άπειρες σκιάσεις του φωτός που έχουν οι πίνακές της κάνουν την σκληρή πέτρα, το γλυκό ποταμίσιο νερό και το θαλασσινό κύμα να συμμετέχουν εκστατικά στο μετέωρο θαύμα τα δημιουργίας.

Τολμώντας δε να αγγίξει ένα πίνακά της ίσως να τραβηχτεί πίσω εκστατικός, σαν να ακούμπησε ένα βλαστάρι τέχνης που με τη δική του αυτόφωτη δύναμη προκάλεσε κραδασμούς στην αφή του και μια γεύση γλυκιά και απροσδιόριστη να τον συνεπήρε. Ο φιλότεχνος δεν θα διακρίνει μόνο τα πολυεπίπεδα αφηρημένα σχήματα των έργων της με τα καρφωμένα στο σκοτεινό ουρανό πεφταστέρια, ή τα άλλοτε φουρτουνιασμένα παιχνιδίσματα του μυαλού και το άλλοτε ζεστό γαλαζωπό απάγκιο δίπλα στη σκληρή άμμο, αλλά θα νοιώσει στο βάθος της Αισθητικής του μια αναστάτωση πως κάτι καινούργιο πιο μυστηριώδες, πιο μυστηριακό και απροσδιόριστο κρύβεται σε αυτούς τους πίνακες που φανερώνουν όχι μόνο την υψηλή ποιότητα της ζωγράφου μα και την δυνατότητά της να επικοινωνεί με τα σχήματα του ουρανού που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους πολλούς.

Ο Απειρόκοσμος με τις υπεράπειρες θυγατέρες του, χαριτωμένα άυλα πλάσματα να κολυμπούν στο Χάος με τα όμορφα αστέρινα φορέματά τους, την ίδια στιγμή που εμείς, οι απλοί ταξιδιώτες, αρκεί να απλώσουμε τη ματιά μας για να νοιώσουμε την ασύνορη περιπλάνηση της Τέχνης μέσα από την έμπνευση και τα χρώματα της Κορίννας. Η ικανότατη ζωγράφος εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με την εντελώς προσωπική και ιδιαίτερα γοητευτική τεχνοτροπία της.

Γρηγόρης Διπλάρης
Συγγραφέας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Ξεκλειδώστε το Σπίτι
των Ονείρων σας!

Κατεβάστε Δωρεάν το E-book “Τέχνη στο Σπίτι”.
Μάθετε τα μυστικά για να διακοσμήσετε με τέχνη, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!

Extra Bonus: Λάβετε 20% έκπτωση σε όλα τα έργα τέχνης με τον κωδικό: HOME20.

(Η Προσφορά ισχύει μέχρι και τις 30/4/24!)